Selecteer een pagina

Van donderdag 2 februari tot en met 25 maart organiseert het Vermeercentrum Delft de expositie “Another Vermeer” met een selectie van de beste werken die ik de afgelopen jaren heb gemaakt en die ge├»nspireerd waren op het werk van Vermeer. Enkele roemruchte toppers uit het verleden zullen te zien zijn zoals het meisje met beugel of gasmasker maar ook het tragisch realisme komt aan bod. Het straatje van Vermeer blijkt verlopen winkelstraat vol leegstand en verval, de toekomst van Delft in het dystopische zicht op Delft blijkt vooral uitzichtloos en het Melkmeisje wordt meegesleurd in de LHBTI discussie. Daarnaast zijn er ook enkele van mijn letterwerken te zien, stijloefeningen naar het werk van Vermeer die geheel gemaakt zijn van de letters J.o.h.a.n.n.e.s. .V.e.r.m.e.e.r waarbij het licht letterlijk van het doek lijkt te spatten. Tenslotte zal mijn meest recente werk, een meisje met Parel dat bestaat uit 6,000 poppetjes, ook te zien zijn. Een voorproefje op dit werk is hier te vinden. De expositie laat niet alleen de blijvende invloed van Vermeer op mijn eigen werk zien, het toont ook de ontwikkeling die ik als kunstenaar heb doorgemaakt sinds ik in 2006 de deuren van mijn galerie opende. Het Vermeercentrum Delft is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00. Meer informatie is te vinden op www.vermeerdelft.nl